DIGITAL AGING!

 In Geen categorie, Huidverbetering, Je huid onder de loep


Heel wat mensen hoorden al van digital aging, maar wat is het eigenlijk?
En vooral, wat kunnen we eraan doen?

WAT IS DIGITAL AGING?

Overmatig gebruik van gsm, computer, tablet, tv, … zorgen voor negatieve gevolgen op onze gezondheid en ons welzijn. Ik leg het even uit!

Heel wat mensen zijn ‘verslaafd’ aan hun gsm. 60% van de mensen brengt meer dan 6 uur per dag door op een apparaat. Zelfs voor het slapengaan controleren veel mensen hun sociale media, ze kijken nog een film of bekijken ze het laatste nieuws van de dag. Daardoor verandert het slaappatroon en vermindert de concentratie. Het is trouwens ook schadelijk voor de ogen. Het is bewezen dat we daardoor niet onmiddellijk de slaap vatten. Sommige experts zien smartphones en digitale schermen liever buiten de slaapkamers.
Maar dat is niet alles!!
Wetenschappers hebben ontdekt dat elke keer je je mobiele telefoon tegen je gezicht houdt of elke keer je iets leest op je gsm, je huid vroegtijdig veroudert.

HOE KAN JE VEROUDEREN DOOR BLAUW LICHT?

De meeste mobiele apparaten hebben blauw licht. Dat licht is zichtbaar met het blote oog en heeft een hoge frequentie. Men denkt soms dat dit blauw licht even schadelijk is als UV-licht. Blauw licht heeft een negatieve invloed op ons DNA en de productie van collageen en elastine vermindert.
Natuurlijk zie je dat onmiddellijk!
Kunnen we dit wel geloven?
Bangelijk toch?

HOE KUNNEN WE ONZE HUID BESCHERMEN TEGEN BLAUW LICHT?

Het licht van mobiele apparaten wordt ook wel ‘digitale koffie’ genoemd.
Het heeft een negatieve invloed op onze biologische klok en je gedachten gaan in een soort van ‘waakmodus’.
Ook het nachtritme van je huidcellen wordt verstoord en dat heeft invloed op het natuurlijk herstellen van de cellen.
Daarom wordt aanbevolen om je gsm op ‘nacht’ te zetten. Het gele beeld is even wennen maar het is rustiger voor de ogen en de geest! (Je kan deze instellen op je gsm: ‘gepland van zonsondergang tot zonsopgang’ :-))

Elke dag je huid insmeren met een zonnefilter 30 of 50 is ook niet gezond.
Het is evident dat je je huid goed moet reinigen, een serum moet gebruiken én elke dag een crème moet gebruiken.
Met de Babor producten zitten we altijd op rozen. Tal van producten beschermen onze cellen tegen allerhande vrije radicalen, waaronder blauw licht.

Onlangs kregen we zelfs voedingssupplementen in ons gamma. Ze bevatten anti-oxidanten, vitamines, mineralen, omega-3-vetzuren en andere anti-age werkstoffen.
Daarenboven bevatten onze skinovage producten een power peptide, die beschermen ook je huid, net als de glow ampullen.
In de hele Reversive-lijn zit telovitine en in Sea Creation zit een hoge concentratie Thermophislus, beide beschermen onze cellen in zeer hoge mate!

Natuurlijk moeten we dit nu niet gaan overdrijven. Want vergeet niet dat mentaal druk bezig zijn, stress, alcohol, roken, … schadelijker zijn dan blauw licht! Dus we zouden beter gezond leven en eten, sporten en natuurlijk onze huid goed verzorgen! 🙂

DOEN!

Zijn er nog vragen of hebben jullie een idee voor een volgende blog?
We horen het graag!
Beauty Blog Hilde Declerck
Torhout

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Micro NeedlingInstituut Hilde Declerck Torhout - BABOR