Vlekjes? Hoe behandelen wij overpigmentatie?

 In Apparatuur in de cosmetica, Blog, Huidverbetering

Ze zijn vervelend en veel mensen vinden ze niet mooi.  Ze gaan zelden of nooit zomaar weg en dat is natuurlijk jammer. Maar, we kunnen er toch wat doen en we kunnen ze vooral voorkomen. Maar wat zijn die vlekjes? Hoe ontstaan ze? En vooral, hoe kunnen we overpigmentatie behandelen?

Ik schreef er een blogje over, maar let op, het lukt me niet om dit kort te houden, het is erg complex.
 

Hoe krijg je vlekjes of overpigmentatie?

De grootste oorzaken van overpigmentatie zijn de ZON en UV-A stralen. De zon activeert de pigmentatie van de huid. Deze overpigmentatie geeft de bruinverkleuring op de huid. De vlekjes komen vooral voor op handen, decolleté en op het gelaat. Die ontstaan meestal op een iets latere leeftijd door het verouderingsproces en door de zon.
Bij jongere klanten worden vlekken meestal veroorzaakt door hormonale schommelingen. De VROUWELIJKE HORMONEN (vb oestrogeen en progesteron) kunnen zorgen voor de overproductie van melanine. Hierdoor zien we vaak vlekjes in het gelaat (vaak boven de bovenlip) bij zwangere vrouwen, maar ook bij het gebruik van de anticonceptiepil. Deze overpigmentatie verdwijnt meestal wel na een tijdje.
 
Ook bepaalde ZIEKTEN of HUIDAANDOENINGEN kunnen overpigmentatie veroorzaken. Vb een chemokuur, medicatie en vooral antibiotica kunnen de pigmentvorming veranderen. Ook na hevige acne kunnen vlekjes/littekens bruiner kleuren.
 
Er bestaan ook tal van vlekjes en overpigmentatie waar wij als schoonheidsspecialiste geen antwoord op hebben. Vb. vitiligo, moedervlekken, donkerbruine/ zwarte vlekken, … Deze worden meestal behandeld door een dermatoloog of chirurg.
 

Voorkomen is beter dan genezen!

1. Eerst en vooral bescherm je huid tegen de zon.

Gebruik aub een aangepaste SPF (= Sun Protection Factor)! Heb je een gevoelige huid, gebruik dan altijd een SPF 50. Bij mensen die de zon beter verdragen kan je een SPF 15 of SPF 30 gebruiken. En we hebben geluk! In het ruime gamma van Babor hebben we SPF lotions, crèmes en een stick. In het gamma van Doctor Babor hebben we een protectie 50 die perfect in de handtas past! Velen onder jullie gebruiken hem al en zijn er heel tevreden over.
Onlangs heeft Babor de Age Spot duo op de markt gebracht. Deze bestaat uit Age Spot corrector om pigmentvlekken te verbleken, als serum of lichte crème te gebruiken en dan de Age Spot corrector om te beschermen met SPF 30 en tegelijkertijd ook te verbleken!
Helemaal uit de zon blijven is geen optie, maar je kan ’s middags best de schaduw opzoeken!

2. Thuisverzorging 

Thuisverzorging is heel belangrijk. Je huid moet je winter/zomer beschermen en verzorgen. Het is bewezen dat alle anti-ageproducten van Babor  (HSR, Reversie  SeaCreation, Doctor Babor…) je huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf! Veel van deze crèmes bevatten vitamine C of vitamine A of Doctor Babor Pro gamma met AHA … Die brengen het teveel aan melanine naar de opperhuid en kan verwijderd worden met een peeling. Veel klanten zijn gek op de Doctor Babor Pro AHA overnight peeling. Super handig, je masker doet ’s nachts zijn werk terwijl je slaapt!  

Instituut Hilde Declerck Torhout - Overpigmentatie

3. Behandelingen

De Doctor Babor Pro behandelingen in de cabine hebben bijna overal een antwoord op. Ze zorgen niet alleen voor het blekend effect op de overpigmentatie maar ze geven je een stralende teint! Deze behandeling heeft het mooiste resultaat in kuurverband! We beginnen steeds met een testbehandeling waarbij we bepalen welke AHA-sterkte je huid aankan! Door de combinatie van serums thuisgebruik kan je een zeer mooi resultaat verwachten. 

Instituut Hilde Declerck Torhout - Overpigmentatie

Ook bij de microdermabrasiebehandelingen hebben we mooie resultaten. Lees meer in  de blog ik eerder hieromtrent maakte. Link
Natuurlijk kunnen we de Spot Reducer niet vergeten. Met dit toestel bevriezen we de pigmentvlek of ouderdomsvlek. Ik schreef hier al een blogje over! Lees zeker mijn eerder gemaakte blog : apparatuur in de cosmetica, spot-reducing. Link 

PAS OP!

Pas op! Het heeft geen zin om je huid te laten behandelen als je je niet beschermt tegen de zon en UV-licht! 
Wij adviseren je graag verder. 
Maak vlug een afspraak of bel op 050/213050
 
Groetjes
Beauty Blog Hilde Declerck
Torhout
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Instituut Hilde Declerck - Torhout - Digital Aging!Cleanformance