Hoe verzorgen wij onze huid? Tips voor een goede huidverzorging.

 In Blog, Huidverbetering

Onlangs kwam een klant ons instituut binnen en die zei: ‘Binnenkort ben ik 30 en ik ben het beu om van alles te gebruiken en ik heb geen ‘plan’. Ik gebruik iets van de supermarkt, iets van de parfumerie en onlangs kocht ik iets van Babor… en nu wil ik stap per stap alles om mijn huid goed te verzorgen. Hierna enkele tips voor een goede huidverzorging.

Strak plan, I LOVE IT!

Advies geven, zoeken naar de juiste producten voor de juiste persoon voor de correcte prijs… I love it!

Stappenplan? Hoe beginnen?

’s Morgens

We nemen elke morgen 5 á 7 minuten tijd voor ons gelaat en decolleté .  Ok, start!

We reinigen met drie pompjes van de Babor hy-oil en verdelen dit ook ons gezicht en hals. We nemen 2 pompjes van de phyto active en verdelen dit bovenop de hy-oil, dit samen mengen op de huid, water bijvoegen en goed emulsioneren. Heb je, net als ik, geen tijd? Doe beide producten op je gelaat en stap dan in de douche. Terwijl het warme water heerlijk over je schouders en rug stroomt, emulsioneer je beide producten en was je deze af onder de douche. DUS: geen excuses ! De combinatie hy-oil en aangepaste phyto active zijn dé beste reiniging voor elke dag. Deze heeft Babor 60 jaar geleden al ontworpen!  Toch heb ik nog klanten die liever een milk, lotion, gel of foam gebruiken… geen nood, dat hebben we ook!

Na het afdrogen gebruik je het best een serum of een ampul, deze breng je op hals en gezicht en tokkel je even in de huid. Een beetje oogcrème en daarna brengen we de aangepaste dagcreme op. Tip: om tijd te sparen poets je je tanden tussen het opbrengen van de serum en de dagcrème, dan is de serum zeer goed in de huid ingedrongen en kan je de huid rond de lippen nog eens extra verzorgen met je crème. (ps tanden poetsen doe ik meestal IN de douche, tijdsbesparend, probeer maar!)  Moet je nog je haar drogen, dan kan dit nu. Je serum, dag- en oogcrème beschermen de huid tegen de warme, droge lucht van je haardroger. Een beetje make-up en hup: klaar voor een stralende dag.

’s Avonds

We herhalen de hy-oil en photo-active van deze morgen. Nu moeten we eventueel de ogen extra demaquilleren met de Babor eye-makeup remover. Een beetje op een doekje of watje en alle make-up is verwijderd. (Je kan hiervoor ev. ook de hy-oil op een vochtig watje doen)

Serum, oog- en nachtcrème opbrengen, dit in deze volgorde. Geen excuses! Dit neemt maar enkele minuutjes in beslag, echt waar.

Wil je er steeds stralend uitzien?

Hier enkele tips

Neem minstens 1 keer per week tijd voor iets extra’s. Peeling is het sleutelwoord! Door te peelen neem je de dode huidcellen weg. De nieuwe huidcellen gaan zich sneller gaan vernieuwen en alle producten dringen dieper in de huid. Hier kan je de mild peeling gebruiken of een kuur met fruitzuren peeling, of de gloednieuwe 10+10 AHA gel.

Na de scrub gebruik je een beetje serum en een masker aangepast aan je huid. Iets tegen puitjes? Iets voor een frissere tint? Iets voor een gladdere huid? Vraag het maar, wij hebben het product die je zoekt. Een masker kan je 15 a 20 min. oplaten… misschien is dit het gepast moment om je bad heerlijk vol te lopen lopen met warm water met een pompje Babor badolie. Ik neem hierbij een glaasje cava of een wijntje en geef toe… Dit is de PERFECTE avond! Heerlijk… De meeste Babor maskers hoef je zelfs niet af te wassen. Je kan het overtollige inmasseren op je bovenarmen of buste, de rest masseer je even in als nachtcrème (dit geldt niet voor alle maskers hoor!).

WAT HOUD JE NOG TEGEN?

Vriendelijke groetjes

Beauty Blog Hilde Declerck

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Huiddiagnose Instituut Hilde Declerck Torhout