Geschenken kiezen? Een geschenkje geven of krijgen?

 In Geen categorie

Geschenken geven, van waar komt die traditie?

De uitwisseling van geschenken gaat terug tot de Griekse cultuur. Het is dus iets van alle tijden. Het is een manier om je dankbaarheid of je gastvrijheid te tonen.  De Grieken gaven geschenken aan hun gastheer als blijk van waardering en dank.

Geschenken geven, drukt een gevoel uit. Je geeft jezelf er een beetje mee bloot.

Als je altijd cadeautjes geeft, maar nooit eens iets krijgt, zal de vriendschap dus niet lang duren.

Heel wat mensen zetten geld of een cadeaubon op hun verlanglijstje. Maar als je dan toch een persoonlijk cadeautje geeft, toon je dat je moeite gedaan hebt!

En ik heb geluk! Een vierde van de mensen zet schoonheidsproducten, bijouterie én cadeaubonnen op hun verlanglijstje. Bij ons ben je dus aan het goeie adres!

Geschenken geven!

Het einde van het jaar is het moment van het jaar om cadeautjes te kopen. De brievenbus puilt uit met reclamefolders (en daar bovenop krijg je dan nog deze blog!) met tal van geschenkideeën . In zo’n overaanbod is het moeilijk om het gepaste geschenkje te vinden.

Sommige mensen kúnnen gewoonweg geen geschenkjes geven: ze zijn bang om iets verkeerd te kiezen, zijn gierig of ze doen gewoonweg de moeite niet om zoek te gaan naar een leuke attentie.

Geven is een kunst. Geven moet je op het juiste moment doen én  aan de juiste persoon, maar je moet het vooral doen met een goed gevoel!

Etiquette?

*bij het geven van een geschenk:

 • Met een mooi verpakt cadeau laat je zien dat je er aandacht aan hebt besteed.
 • Je laat zien dat je degene aan wie je het pakje geeft, persoonlijk kent! Een enveloppe met geld krijgen is in veel gevallen wel leuk, maar is niet echt persoonlijk. Bij koppels die net getrouwd zijn, zou ik het dan wel weer aanraden. Die jonge mensen moeten nog zoveel kopen om gesetteld te geraken! Ook een cadeaubon is best wel moeilijk, omdat het bedrag dat je geeft er letterlijk op staat.
 • Een flesje wijn is leuk, maar dat geeft je eerder als je uitgenodigd wordt voor een etentje.
 • Badartikelen , make-up en parfum kan je altijd geven. Iedereen krijgt dat graag! Maar pas op, je zou wel eens mis begrepen kunnen worden bij het geven van zo’n cadeau. Een stuk zeep bijvoorbeeld of een deodorant, kan wel fout geïnterpreteerd worden.
 • Bloemen zijn dan weer gemakkelijk en veilig. Nog beter, is als je het lievelingskleur of –bloem van de persoon in kwestie kent. Maar bloemen geef je wel eerder aan zieke mensen en sommige bloemen kunnen een heel sterke geur hebben.
 • Geef nooit een geschenk dat ‘beweegt’. Stel je voor dat je een hond of poes cadeau geeft of een ballonvaart?
 • Aan kinderen geef je dan weer het best een cadeau waar ze zich eventjes mee kunnen bezighouden. Ik denk aan een kleurboek bijvoorbeeld!

*bij het krijgen van een geschenk:

 • Wanneer je een geschenk krijgt, maak je die het best zo snel mogelijk open. Anders lijkt het alsof je het cadeautje niet apprecieert.
 • Wanneer je een cadeaubon krijgt, kijk je het best niet meteen naar de waarde ervan. Dat doe je best wanneer je gasten weer weg zijn. Je kan daarna altijd nog een ‘bedankje’ sturen. Of beter nog, je kan een foto sturen van hetgeen dat je met de bon gekocht hebt.
 • Wanneer je een fles wijn krijgt, hoef je die niet direct te openen. Ook chocolade of pralines hoef je niet onmiddellijk op tafel te zetten.
 • Weiger nooit een geschenk! Dat is absoluut not done. Zelfs al heb je het cadeautje al, dan kan je het nog altijd omruilen in de winkel of aan iemand anders geven als cadeautje. Zelfs wijn die je niet zo lekker vindt, kan je nog altijd omtoveren tot een lekkere saus!
 • Kreeg je de dag voordien de bloemen aan huis geleverd? Dan zet je die mooi in een vaas en bedank je de mensen voor de bloemen. Het is leuk voor hen dat ze hun cadeautje kunnen zien!

Kerst en nieuwjaarsperiode!

Lieve klant

Een geschenkje geven is dus niet altijd gemakkelijk!

Maar bij ons heb je een heel ruime keuze aan geschenken, in alle prijscategorieën.

Ga je voor onze hippe collectie armbandjes van Gemini, Silis of La Bussee?

Ga je voor een mooi verpakte parfum voor hem of haar van Boss, Armani of Gucci?

Zoeken we samen een geschenk met verzorgingsproducten van Babor?

Zoek je een stijlvol zilveren juweel (ring, collier, oorringen of armbandjes)? Dan zit je bij Gento juist. Zij hebben een goeie kwaliteit en een perfecte service na verkoop!

Of klassevolle parels, klassieke juwelen of hippe bijous van Titto?

Wil je iets nieuws? Dan zijn de chokers misschien iets voor jou…

Misschien wil je wel een geurtje geven voor het interieur? Dan zijn de deurstokjes van Puro met de aangepaste deurkaarsen een super idee!

Ook voor de allerkleinsten hebben we (tijdelijk) leuke cadeautjes. Knuffels met kersepitjes, knuffeldekentjes, lipglossjes en nagellak, bruisballen enz.

Wij zoeken samen met jou naar een gepast geschenk en pakken het graag voor je in. Hierbij nog eens de voorstelling van onze winkel en ons instituut. 

Kom gauw eens langs!

Groetjes Hilde en team

Beauty Blog Hilde Declerck Torhout

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Microdermabrasie instituut Hilde Declerck TorhoutNight fluid- Insituut Hilde Declerck Torhout - Beauty blog