Cellulitis

 In Blog

Wil je ook van je cellulitis af?

Een volledige oplossing voor cellulitis bestaat jammer genoeg niet. Maar dat wil niet zeggen dat je er helemaal niets aan kan doen. Laten we even kijken hoe cellulitis ontstaat en hoe we het kunnen verminderen.

Wat is Cellulitis?

Cellulitis zijn kuiltjes, putjes in de huid. In de volksmond ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het komt meestal voor op de billen, dijen, heupen, buik en soms op de bovenarmen.

Maar liefst 90% van de vrouwen heeft last van cellulitis. Cellulitis ontstaat door een verstoord evenwicht tussen het bindweefsel en vetweefsel. Het heeft dus niets te maken met overgewicht. Er bestaan verschillende fasen van cellulitis. Sommige bronnen spreken van 5 fasen, ik heb het liever over 3 fasen.

· De eerste fase is een verstoorde bloedcirculatie. Daardoor is er minder aanvoer van voedingsstoffen en vooral een slechte afvoer van afvalstoffen. De huid ziet er dikker uit en je krijgt vlugger blauwe plekken. Als je je huid zou samenknijpen zie je dus een lichte golving in je huid.

· Je merkt als je in de tweede fase zit, als je rechtop staat en knobbeltjes in je huid ziet. In deze fase is het heel belangrijk om de behandelingen onmiddellijk te starten. Zo zal je cellulitis verzachten en vooral voorkomen dat je in fase drie belandt!

· De cellen krijgen steeds minder zuurstof door de stevigheid van de bobbeltjes. In de derde fase is het nog moeilijk om de problemen op te lossen door bijvoorbeeld je voeding aan te passen of door te sporten. Gelukkig hebben wij een oplossing, zonder chirurgie.

Grootste oorzaken van cellulitis:

Cellulitis ontstaat meestal door een combinatie van verschillende factoren:

Genen: Bij de meerderheid van de vrouwen met cellulitis is er een onevenwicht tussen de lipolyse (vetafbraak) en de lipogenese (vetvorming). Dat is genetisch bepaald, je kan er dus niet veel aan doen.

Hormonen: Het evenwicht tussen oestrogenen en progesteron zorgt voor de verdeling van vetten in het lichaam. Veranderingen in het hormonaal stelsel (puberteit, zwangerschap, anticonceptie,…) kunnen dat evenwicht verstoren en dus tot cellulitis leiden. Vandaar dat weinig mannen cellulitis hebben.

Diëten: Een crashdieet vermindert cellulitis niet, dat maakt het probleem alleen maar erger. Door snel af te vallen en weer bij te komen, neemt de elasticiteit van je huid af, wat het probleem gaat verergeren. Je kan dit bestrijden met gezonde proteïnes die je vindt in vis, eieren, wit vlees, bonen, noten, zaden en goeie koolhydraten zoals volkorenproducten, groenten en fruit.

Stress: Bij stress maak je meer van het hormoon cortisol aan. Hierdoor stapelt vet zich op aan je buik, heupen, achterwerk en dijen. Ook schommelingen in het hormonenstelsel bij vrouwen, bijvoorbeeld tijdens de puberteit, zwangerschap en menopauze, maken je bindweefsel minder flexibel. Hierdoor vallen de vetophopingen meer op. Eet voldoende voeding waardoor je stress vermindert, zoals bessen en noten.

Roken: Sigaretten verzwakken en verstoren de vorming van bindweefsel, waardoor het sneller beschadigd raakt. Het verstoort de circulatie, waardoor je meer vocht gaat ophouden. Stoppen met roken is de enige oplossing.

Medicatie: Medicatie als aspirine en pijnstillers zorgen ervoor dat je vocht gaat ophouden, wat ook weer de vorming van cellulitis stimuleert. Wanneer je met de medicatie stopt, zal het probleem vanzelf verbeteren.

Circulatie: Door lang met je benen gekruist te zitten, verstoor je de circulatie in je onderste ledematen. Ook dit heeft vochtophoping tot gevolg. Heb je een zittend beroep, dan ga je ‘s avonds best sporten of gaan wandelen.

Voeding en allergieën: Bij een allergische reactie maakt je lichaam chemische stoffen als histamine aan. Die zorgen ervoor dat je vocht gaat ophouden, omdat witte bloedcellen daardoor naar de plaats van de potentiële infectie kunnen gaan. Wanneer je weet dat je een voedselallergie hebt, pas je beter je voedingspatroon aan en je zult meteen een verbetering opmerken.

Wil je van je cellulitis af?

Wil je in enkele weken een zichtbaar resultaat? Dan raden we jou twee behandelingen aan in één week, dit drie weken na elkaar! Thuis gebruik je de anticellulitisproducten en eet je gezond. Probeer ook veel te drinken (water!) en veel te bewegen! Wedden dat je tevreden bent?

Thuis:

Je hebt enkel resultaten als je deze behandeling volhoudt. De producten kopen en ze in je kast laten staan, zal dus niets oplossen!

· ultimate 3D cellulite fluid (14 ampulen / 56 euro)

De kuur kan het best al thuis starten met de 14-dagenkuur ampulen. Elke morgen breng je de liquid aan op je benen, billen en heup. Je huid gaat na enkele minuutjes gloeien en zo worden alle stoffen dieper in je huid opgenomen. Deze fluids werken in drie dimensies: je krijgt een stevigere, vitalere en gelijkmatige huid.

Cellulite fluid

· Ultimate 3D cellulite lotion (200 ml/ 39 euro)

Breng deze lotion elke dag aan tijdens je kuur! Het is belangrijk dat je deze ‘s morgens aanbrengt of voor het sporten.

Deze lotion is heel gemakkelijk te gebruiken door zijn ‘massagekop’. Je hebt enkel resultaat na dagelijks gebruik.

In ons instituut:

• FATBURNING BEHANDELING: Hierbij reduceren we de vetophopingen en cellulitis. Alle behandelingen worden aan de klant aangepast.

• MICRO CELLULAR ULTIMATE: Ons lichaam is constant in verandering: zwangerschap, afvallen, aankomen, hormonale schommelingen, … We verminderen striemen en littekens en verstrakken de huid door het lichaam plaatselijk in te wikkelen in algenbandages.

• DRAINING BEHANDELING: Reduceert waterophopingen en afvalstoffen tot diep in de weefsels. Deze behandeling is ideaal om af te wisselen met de vorige behandeling om een optimaal resultaat te verkrijgen, zowel op oedeem als cellulitis.

Natuurlijk mag je hierbij geen wonderen verwachten. Dat zeiden we al in de eerste regel van deze blog. Toch kunnen we jouw cellulitis zichtbaar verminderen.

Ben je benieuwd? We maken graag tijd voor meer uitleg.
Prijzen en nog meer info vind je op onze website : lichaamsverzorging

De lente is er…
Veel groetjes

Beauty Blog Hilde Declerck Torhout

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Gemini. Instituut Hilde Declerck Torhout. Nagelstudio. SchoonheidsinstituutOp reis naar de zon? Instituut Hilde Declerck Torhout