Wil je ook van je pigmentvlekjes af?

 In Geen categorie

Wil je ook van je pigmentvlekjes af? Vroeg of laat heeft iedereen jammer genoeg te maken met pigment- of ouderdomsvlekken. Daarom dacht ik er een blog over te schrijven.
Wil jij ook een onberispelijke gladde en mooie huid? Dan kunnen wij je misschien wel helpen. Hier alvast enkele tips.

Oorzaken van pigment- of ouderdomsvlekken

Er zijn veel oorzaken van verkleuring van de huid. De grootste oorzaak zijn het UV licht en de zon. De mens heeft ook zeer veel verschillende hormonen en als die uit hun evenwicht gebracht worden dan kunnen die ook vlekken veroorzaken. Deze hormonenschommeling kan ook veroorzaakt worden door de pil of een spiraaltje, …

Ook in ons eten zitten veel hormonen. Dat mogen we zeker niet te onderschatten! Ook bij zwangerschap is het opletten geblazen. Veel medicijnen, roken, oliën,… veroorzaken verkleuringen van de huid. Ook een zeer grote boosdoener is het grote veroudering van de cellen.

Natuurlijk bestaan er tal van producten, vooral met vitamines, die de veroudering van de huid tegengaan.

Jammer genoeg kan je nooit alle pigment- en ouderdomsvlekken tegengegaan.

DÉ oplossing voor pigment- en ouderdomsvlekken

De Babor Spot Reducer is een toestel die binnen enkele seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, gepigmenteerde cellaag vernietigt, dit door extreme kou.

Door de extreme koude (-27°C) gaat het CO2-gas de pigmentvlek bevriezen. Dit gas is helemaal onschadelijk en het heeft maar een temperatuur van -27°C, dat wil dus zeggen dat er na deze behandeling geen huidbeschadiging of witte vlekjes zijn.

Deze behandeling wordt tot op de millimeter uitgevoerd. De extreme kou vervriest het water tussen de cellen. Het oppervlakkig weefsel komt los van de cellen en valt er uiteindelijk af. Dat wil dus zeggen dat er zich een klein korstje vormt met daaronder de nieuwe huid. Ik leg het op een simpele manier uit, maar dit is wel het basisprincipe.

Bekijk het filmpje die ik maakte in ons instituut.

Wij zijn natuurlijk geen dokters. Tal van vlekjes mogen wij niet behandelen. Bijvoorbeeld: moedervlekken, tumoren, open wonden, zwarte vlekken, … daar blijven wij vanaf.

Dokters behandelen de huid meestal met stikstof tot -120 °C.

De dagen na de behandeling is de huid donkerder en komt een korstje op het behandelde deeltje. Het korstje mag je er nooit geforceerd afhalen (niet gaan zwemmen, geen sauna, geen peeling …). Het moet er vanzelf afvallen. Onder het korstje kan je dan de nieuwe huid zien.

Die nieuwe huid moet je goed beschermen tegen de zone met factor 50.

Het spreekt voor zich dat we deze behandeling het liefst na de zomer uitvoeren. Ga je binnenkort toch nog naar de zon dan kan je dit best nog even uitstellen.

We kunnen deze behandeling in een verzorging inlassen of apart doen. Voor meer info bel je gauw 050.213050 of kijk je op onze website

Tot gauw
Beauty blog Hilde Declerck

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Op reis naar de zon? Instituut Hilde Declerck Torhoutwimperextensions